close Let op: je verzending kan in de huidige situatie vertraging oplopen. Wij doen er alles aan om de service te blijven bieden die je van ons gewend bent. Meer informatie.
Bekijk hele assortiment

Veelgestelde vragen rond het coronavirus

Op deze pagina vind je alle informatie over hoe wij omgaan met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en welke maatregelen wij daarvoor treffen. We volgen daarin de adviezen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de overheid.

Snel naar

Kan mijn bestelling vertraging oplopen?

Natuurlijk ondervinden wij ook hinder van het coronavirus maar je kunt gewoon bestellen. Mogelijk loopt daarom de levering van je pakket vertraging op. Vanwege de enorme vraag naar onze producten is het op dit moment extra druk in onze magazijnen. Tegelijkertijd stellen wij de gezondheid en veiligheid van ons personeel voorop en houden wij ons aan de door de RIVM gestelde richtlijnen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er minder mensen tegelijk werken, en er afstand moet worden bewaard. We doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. De tracking link die je ontvangt zodra het pakket door ons is verzonden, is leidend voor het moment van bezorgen.

Wordt mijn bestelling op de door mij gekozen dag en tijd bezorgd?

Omdat het momenteel extra druk is kunnen wij nu niet garanderen dat DHL de bestelling op het door jou gekozen tijdstip bezorgt. De tracking link die je ontvangt zodra het pakket door ons is verzonden, is leidend voor het moment van bezorgen. 

Het artikel dat ik wil bestellen heeft de optie ‘Afmontage’. Is dit nog mogelijk

Dat is natuurlijk nog mogelijk. Houd wel rekening met 3 tot 4 dagen verwerkingstijd. De tracking link die je ontvangt zodra het pakket door ons is verzonden, is leidend voor het moment van bezorgen. 

Ik woon in België, bezorgen jullie hier ook nog?

In België is sprake van een lockdown waardoor het voor onze partners DHL en Bpost moeilijker is om pakketten te bezorgen. Houd rekening met een vertraging van meerdere dagen. De uiteindelijke bezorging gebeurt door het pakketje voor de deur te zetten en in jouw bijzijn te tekenen voor ontvangst. Ook servicepunten van DHL zijn nog beschikbaar als je ze kunt aanklikken tijdens het bestellen. Kun je het servicepunt niet selecteren, dan is het gesloten.

Hebben jullie nog genoeg voorraad?

We hebben voldoende voorraad! Alle producten op onze website zijn op voorraad. Zodra een product uitverkocht is geraakt verdwijnt deze van de site. Het kan wel zijn dat een product meer wordt verkocht dan normaal, waardoor het ook sneller uitverkocht raakt. Bestel daarom op tijd.

Hoe verloopt de bezorging nu?

Samen met onze bezorgpartner DHL houden we de richtlijnen van het RIVM aan. Dat betekent dat er geen contact is tussen jou en de bezorger. Het pakket wordt voor de deur op de grond gezet, de bezorger belt aan en stapt vervolgens naar achteren. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden. Bezorgers weten precies hoe ze hygiënisch te werk moeten gaan. De bezorger tekent in jouw bijzijn dan ook voor ontvangst van het pakket.

Bezorgen jullie mijn pakketje ook als ik in quarantaine zit?

Als je in quarantaine bent, bezorgen we nog steeds je bestelling. De bezorger zet het pakketje voor de deur neer, en tekent (zodra jij de deur hebt geopend) voor ontvangst op minstens 1,5 meter afstand. Zo krijg jij tóch je bestelling binnen. We wensen je veel sterkte en gezondheid!

Kan ik mijn pakketje nog steeds afhalen bij afhaalpunten?

Voorlopig is het nog steeds mogelijk om een pakketje af te halen bij een afhaalpunt in de buurt. Als je voor een servicepunt van DHL kunt kiezen tijdens het bestellen, dan is dat punt geopend. Zo niet, dan is het servicepunt gesloten. En mocht jouw pakket bijvoorbeeld al onderweg zijn naar een punt dat gesloten is, dan proberen ze het bij een ander punt af te geven. Alles om jouw pakket zo snel mogelijk bij jou te krijgen.

Kan het virus via een pakket overgedragen worden?

De kans op besmetting bij de overdracht van een pakketje is erg klein. Voor de zekerheid raden we je toch aan om je handen goed te wassen na het aannemen van het pakket. De bezorging van het pakket gebeurt overigens zonder fysiek contact en op 1,5 meter afstand. De bezorger tekent daarnaast voor ontvangst van het pakket in jouw bijzijn, zodat jullie niet in contact met elkaar komen.

Wat doen jullie om het coronavirus tegen te gaan?

Een groot deel van ons kantoorpersoneel werkt thuis (waar mogelijk). We hebben daarnaast de pauzes verdeeld over de dag, waardoor er minder mensen tegelijk werken en pauze houden. Dat zorgt ervoor dat we veel gemakkelijker afstand kunnen houden. Op die manier houden we ons magazijn en kantoor zo hygiënisch mogelijk. Ook tussen onze medewerkers en de bezorgers van DHL is bijna geen contact en wordt er minstens 1,5 meter afstand gehouden.

Mijn vraag is nog niet beantwoord, hoe kunnen jullie me verder helpen?

Als jouw vraag niet tussen de veel gestelde vragen staat of je niet het antwoord hebt gevonden dat je zocht, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Dit doe je via de live-chat op onze website, of via klantenservice@tom-bv.com. We helpen je graag!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm