close Let op: je verzending kan in de huidige situatie vertraging oplopen. Wij doen er alles aan om de service te blijven bieden die je van ons gewend bent. Meer informatie.
Bekijk hele assortiment

Welke bril past bij mijn gezichtsvorm

Voor iedere gezichtsvorm is er een montuurtype dat daar het beste bij past. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een handige adviespagina gemaakt. Hier leggen we per gezichtsvorm uit welke monturen bij je passen. Zo kom jij altijd goed voor de dag.

Welke gezichtsvormen zijn er

Er zijn vijf soorten gezichtsvormen: langwerpig, ovaal, hart, vierkant en rond. Je herkent ze aan de volgende kenmerken.

Langwerpige gezichtsvorm

Een langwerpige gezichtsvorm is lang en smal. Het gezicht heeft een strakke kaaklijn, het voorhoofd is even breed als bij de jukbeenderen, de kaken zijn breed en de kin is smal. Het voorhoofd is hoog en de haarlijn is smal.

Ovale gezichtsvorm

De ovale gezichtsvorm is lang en smal en heeft een afgeronde kaaklijn, de verhoudingen zijn mooi in balans. Deze gezichtsvorm wordt daarom ook wel gezien als de ideale gezichtsvorm, omdat hier heel veel montuurtypes bij passen.

Hartvormige gezichtsvorm

Een hartvormig gezicht is breed bij de slapen en jukbeenderen en smal bij de kaken. De kin is eveneens smal en puntig. De haarlijn heeft een V-vormige punt op het midden van het hoofd.

Vierkante gezichtsvorm

Het vierkante gezicht is kort. Bij de jukbeenderen is het even breed als bij de slapen en het voorhoofd en deze gezichtsvorm heeft een hoekige kaaklijn. De haarlijn is smal.

Ronde gezichtsvorm

Bij een rond gezicht is de breedte ongeveer even groot als de lengte. Het gezicht is vol en het breedst bij de jukbeenderen, de kin is afgerond en de haarlijn is rond.

Welke bril past bij welke gezichtsvorm

Er zijn vijf montuurtypes: ovaal, rechthoekig, rond, panto en vlinder. Het juiste montuurtype benadrukt de sterke punten van je gezicht en haalt daardoor je gezicht op. Per montuur leggen we uit bij welke gezichtsvorm het past.

Ovaal

Een montuur met ovale glazen past bij de ronde, langwerpige en ovale gezichtsvormen.

> Bekijk alle leesbrillen met een ovaal montuur.
> Bekijk alle zonnebrillen met een ovaal montuur.

Piloot

Het piloten montuur wordt ook wel de aviator genoemd. De glazen zijn groot en lopen af in een afgeronde punt. Het montuur is smal en heeft een retrolook. Dit montuur past het beste bij de gezichtsvormen rond en ovaal.

> Bekijk alle zonnebrillen met een piloten montuur.

Rechthoekig

Een bril met een rechthoekig montuur en glazen past het beste bij de gezichtsvormen rond en ovaal.

> Bekijk alle leesbrillen met een rechthoekig montuur.
> Bekijk alle zonnebrillen met een rechthoekig montuur.

Rond

De ronde bril is in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, grote glazen, kleine glazen, een dik montuur, dun montuur. De keuze is eindeloos. Dit montuur past het beste bij de gezichtsvormen ovaal en vierkant.

> Bekijk alle leesbrillen met een rond montuur.
> Bekijk alle zonnebrillen met een rond montuur.

Wayfarer

De wayfarer heeft vierkante glazen en past daardoor bij heel veel gezichtsvormen. Dit montuur prijkt het mooist op de neus van mensen met een langwerpig, hart, rond of ovaal gezicht.

> Bekijk alle leesbrillen met een wayfarer montuur.
> Bekijk alle zonnebrillen met een wayfarer montuur.

Vlinder

De het vlinder montuur heeft glazen dat doet denken aan de vleugels van een vlinder. Dit montuur staat het mooist bij een langwerpig of ovaal gezicht.

> Bekijk alle leesbrillen met een vlinder montuur.
> Bekijk alle zonnebrillen met een vlinder montuur.

Panto

De panto is van boven ovaal afgeplant en aan de onderkant rond. Dit montuur staat het mooiste bij langwerpige en vierkante gezichtsvormen.

> Bekijk alle leesbrillen met een panto montuur.
> Bekijk alle zonnebrillen met een panto montuur.

Welke montuur staat jou het mooiste? In onze online brillenwinkel heb je keuze uit een een brede collecte leesbrillen, zonnebrillen, sportbrillen en bijbehorende accessoires. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en sterktes. Je shopt ze bij Internet-Eyewear extra voordelig!

Lees ook: wat is een polaroid zonnebril

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm