Bekijk hele assortiment

Wat is een polaroid zonnebril

Niets is zo lekker als de zon die op je gezicht schijnt, maar vaak zijn die zonnestralen erg belemmerend voor je zicht. Een zonnebril met gewone glazen filtert deze schadelijke UV-straling. Een zonnebril met gepolariseerde glazen gaat nog een stapje verder en haalt ook de hinderlijke schittering weg. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Hoe werkt een normale zonnebril

Een zonnebril heeft gekleurde glazen die het licht dat in de ogen valt afzwakt. Dit geeft een rustiger beeld. Zonnebrillen hebben een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit cijfer geeft aan hoeveel bescherming de bril biedt tegen verblinding. Het zegt echter niets over de UV-bescherming. Dit wordt aangegeven met een sticker waarop 100% UV of UV400 staat aangegeven.

Wat is UV-straling

Ultraviolet of UV-straling is een elektromagnetische straling. We kunnen het niet met het blote oog waarnemen. Het is een vorm van energie die zich in de vorm van golven verplaatst. Er zijn verschillende soorten UV-straling:

  • UV-A: verantwoordelijk voor huidveroudering, allergieproblemen en de kans op een melanoom.
  • UV-B: hier word je bruin van. Bij te lange blootstelling raakt je huid verbrand.
  • UV-C: komt niet voor op de aarde.

Wat is het effect van UV-straling op je ogen

Langdurige, onbeschermde blootstelling van je ogen aan UV-straling verhoogt de kans op staar en de afname van het gezichtsvermogen. De gevolgen zijn vaak pas op latere leeftijd zichtbaar, zorg daarom goed voor je ogen. Je huid smeer je in met zonnebrand, je ogen bescherm je met een zonnebril!

Wat is een polaroid zonnebril

Een polaroid zonnebril heeft een speciale folie over de lenzen. Een gewone zonnebril zwakt de felle lichtstralen af en beschermt je ogen tegen UV-straling. Een zonnebril met gepolariseerde glazen haalt ook de hinderlijke schittering weg. Bijvoorbeeld wanneer de zon op een nat wegdek, het water of op de sneeuw schijnt. Deze schittering kan je zicht belemmeren. Met gepolariseerde glazen los je dat probleem op.

Hoe werken gepolariseerde glazen

Zonlicht dat neerkomt op een oppervlakte wordt hierdoor geabsorbeerd en horizontaal en verticaal weerkaatst. Omdat wij rechtop staan of zitten hebben wij vooral last van de horizontale weerkaatsing. Een zonnebril met gepolariseerde glazen absorbeert die horizontale reflectie.

Wanneer kies je voor een gepolariseerde zonnebril

Zit je vaak in de auto, dan heb je vast gemerkt dat het zonlicht voor schittering kan zorgen op het wegdek. Maar ook wanneer je over het water vaart of op de skipiste staat kun je hinder ondervinden van deze schittering. Dan helpt een zonnebril met gepolariseerde glazen. Het verbetert je zicht, verhoogt je veiligheid en je ogen worden minder snel moe.

Geniet, maar doe het veilig

De laatste jaren is de zonnebril een echte modeaccessoire, maar het is ook belangrijk het je ogen goed beschermt. Let bij de aankoop dus op de CE-markering, UV-bescherming en kies voor extra bescherming voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Wil je zeker weten dat je een montuur koopt die je goed staat? Lees dan hier welk bril past bij jouw gezichtsvorm. Zo geniet je veilig en in stijl van de zon.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm