Bekijk hele assortiment

Heldere tips voor het onderhouden van je bril

Het onderhouden van je bril verlengt de levensduur en je behoudt altijd een scherp zicht, want dat is tenslotte waarvoor je een bril hebt gekocht. Het onderhoud is simpel en is zo gebeurd. In dit artikel geven we helderde tips waarmee jij lang kijkplezier hebt.

De bril afzetten

Pak de bril met twee handen vast bij de pootjes. Zo voorkom je dat het montuur verbuigt. Probeer hierbij het contact met de glazen te vermijden. Leg de bril nooit op de glazen neer, anders veroorzaak je krassen. 

Het montuur onderhouden

Het montuur krijgt veel te voorduren. Het wordt continu blootgesteld aan de huid, haren en cosmetische producten, zoals gezichtscrème, make-up en haarlak. Breng de cosmetica eerst aan en laat het, als het nodig is, even intrekken. 
Stel het montuur niet bloot aan te hoge temperaturen, dit is slecht voor pasvorm en de coating van de glazen. Zet de bril niet op in de sauna en laat hem ook niet achter glas liggen waar de zon op schijnt. 

Hoe maak je de glazen schoon

Poets de glazen met een microvezeldoekje. Zijn de glazen vet? Maak ze dan schoon met een beetje afwasmiddel (zonder citroen) en handwarm water en droog ze af met een zachte doek die niet is gewassen met wasverzachter. Wasverzachter maakt de doek namelijk vet. Maak de glazen nooit schoon met papieren zakdoekjes, keukenrol of wc-papier. Deze laten stofdeeltjes achter en de vezels veroorzaken krassen. 

Hoe vaak moet je een bril schoonmaken

Maak de bril voor je gaat slapen schoon met een droge, zachte doek. Hiermee verwijder je huidschilfers, cosmeticaproducten en vette vingerafdrukken van het montuur en de glazen. Maak eens per week de bril schoon met warm water en een kleine beetje afwasmiddel (zonder citroen). Poets niet te ruw, anders veroorzaak je krassen op het glas of verbuig je het montuur.

Andere onderhoudstips voor je bril

Zet je bril niet te vaak op en af. Hoe vaker je dit doet, hoe groter de kans is dat het montuur zijn ideale pasvorm verliest en er vette vingerafdrukken op de glazen komen. Berg je bril altijd op in een brillenkoker. Bij de meeste brillen wordt deze meegeleverd. Zo niet, dan hebben verschillende brillenkokers in ons assortiment die bril beschermen.

Met deze tips geniet je altijd van een scherp zicht en de bril behoudt de ideale pasvorm. Zo heb je lang plezier van je leesbril of zonnebril.


 

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm